Het minst favoriete huishoud klusje schijnt toch wel het doen van de was te zijn en waarschijnlijk omdat er nooit een eind aan komt! Vuile kleding is iets dat iedere dag weer terugkomt, tenzij er binnenkort zelf reinigende kleding wordt uitgevonden natuurlijk. Maar aangezien dat niet zo snel zal gebeuren, zullen we toch iets moeten vinden om deze vervelende taak de baas te worden.
We hebben hier een tip voor je die het doen van de was misschien iets gemakkelijker voor je kan maken.

Bouw routine in

De meesten van ons streven naar een lege wasmand en zo veel mogelijk fris gewassen kleding in de kast. Maar helaas is het zo dat dit soms wel even een tijdje lukt, maar dat we jammer genoeg na enige tijd toch weer tegen een volle of zelfs uitpuilende wasmand aan zitten te kijken.  Om dit tegen te gaan, is het handig om een routine in het doen van de was te creëren. Als je een gezin hebt, heb je al snel een paar wassen per week te doen. Kies een vast tijdstip in de week om een lading was in de machine te doen. Dit kan bijvoorbeeld vlak voordat je gaat koken zijn. Tegen de tijd dat je gegeten hebt, is de was gedaan en kun je deze direct ophangen of in de droger doen. Maak je klusje dus meteen af en laat je was niet langer dan nodig in de machine zitten.

Let er ook op dat je je wasgoed niet te lang in de droger laat voordat je de kleding ook werkelijk opvouwt en in je kasten legt. Doe je dit niet, dan heb je er een strijkklus meer bij, want al je kleding zal dan gekreukt uit de droger komen. En daar zit je vast niet op te wachten.