Behalve op de bank en fauteuils in de woonkamer, doen sierkussens het ook heel goed in de slaapkamer. Zowel voor een minimalistische look als ook voor een wat rijker gedecoreerde look zijn er manieren te bedenken om je sierkussens op je bed te plaatsen.

King Size

Voor een echt groot, king size, bed van meer dan 2 m breed kun je heel goed drie kussen naast elkaar rechtop zetten en daar nog twee kleinere sierkussen of 1 langer kussen voor. Dit geeft een rustige look, terwijl er toch overduidelijk aandacht is besteed aan het opmaken van het bed. Wil je dit een iets vollere uitstraling geven, maak dan een combinatie van bovenstaande drie lagen kussens.

Standaard

Op een standaard bed van 1.80 m breed, die je er goed aan om voor een volle look per kant twee hoofdkussen op elkaar te leggen met daar voor nog enkele kleinere sierkussens gedrapeerd. Dit mag best wat nonchalant, om het geheel niet te bedacht te laten lijken.

Wil je een meer strakke look, plaats de kussens dan rechtop en arrangeer ze dan net als bij het king size bed voor elkaar.

Twijfelaar

Dan is er nog de twijfelaar van rond de 1.40 m. Hier kun je de twee grote hoofdkussen rechtop voor elkaar plaatsen met een sierkussen ervoor. Een andere mogelijkheid is om wat kleinere hoofdkussens naast elkaar te plaatsen en ieder kussen een eigen rijtje sierkussen.

Over het algemeen kun je zeggen hoe meer kussens hoe voller en drukker het geheel. Plaats je de kussens echter heel strak en symmetrisch, dan zul je merken dat het minder druk kan ogen, twerijl er toch een vol en rijke uitstraling bereikt wordt. Een mooi opgemaakt bed geeft een luxe uitstraling aan je slaapkamer. Voor sommigen is dat de ultieme sfeer om heerlijk weg te kunnen dromen.