Wat is het toch aan de Scandinavische interieurs dat ons zo aantrekt? En hoe kunnen we deze stijl het beste toepassen in onze eigen interieurs?Deze vraag zullen we hier proberen te beantwoorden door middel van wat voorbeelden en tips.

Neutrale kleuren
De basis van de Scandinavische stijl is eenvoud. Niet te verwarren met minimalisme, als heeft het hier in zekere zin wel iets van weg. Maar waar minimalisme gaat om weinig maar stijlvol, gaat het bij de Scandinavische stijl niet perse om weinig. Nee, het gaat om de essentie van de spullen die je gebruikt. Bij ieder item draait het er voornamelijk om dat het een functie heeft in je interieur, ook als het ter decoratie is. Bovendien zijn de gebruikte materialen van belang, want pure en eerlijke materialen voegen echt een dimensie toe. Daarbij is het kleurgebruik natuurlijk heel opvallend en dit creëert echt een eigen stijl die de Scandinavische look zo kenmerkt.

De manier om je woning een Scandinavische look te geven is neutrale kleuren te gebruiken, aardtonen als accent en strakke lijnen in de indeling.