Ben jij ook iemand die nooit genoeg schoenen heeft, maar inmiddels niet meer weet waar ze te stallen? Dan hebben we nu een aantal tips voor je die je leven op dit vlak zeker zullen veraangenamen.

Net als Carry van Seks In The City altijd in voor een paar nieuwe hakken? Of ben je een fanatiek sporter met voor iedere sport een ander paar sneakers? Dan zul je best al een hele collectie schoenen in je huis hebben. En eerlijk is eerlijk, je wilt ze natuurlijk allemaal binnen handbereik hebben, want die mooie schoenen heb je niet om ze weg te stoppen.
Schoenen opstapelen in hun eigen schoenendoos is een manier om schoenen mooi te houden, maar dit is natuurlijk wel minder leuk, want je ziet je schoenen niet. Bovendien bestaat de kans dat als je ze niet ziet, je ze ook minder vaak gaat dragen. Dit zou natuurlijk wel heel erg zonde zijn, want je hebt ze natuurlijk allemaal met een reden gekocht.

Opbergtips voor de schoenenverzamelaar

Er zijn heel veel handige oplossingen voor het opbergen van je schoenen verzameling. Sommige ken je al, maar heb je misschien uit gemak nooit toegepast. Andere zijn misschien nieuw voor je en zeker de moeite van het uitproberen waard.

Je kent vast wel de platte opbergkastjes met de kantellades. Deze zijn bijzonder handig in een wat smallere gang of hal. Je kunt ze namelijk ook gebruiken als aflegplank voor je sleutels en post. Maar ook als decoratieplankje om wat meer sfeer in je gang te brengen. Al zijn je schoenen verstopt, wat in een gang ook een groot voordeel kan zijn, bij het openen van de kleppen zie je in een oogopslag uit welke paar stappers je vandaag allemaal kunt kiezen. Twee vliegen in een klap dus.

Iets minder mooi, maar wel heel handig, zijn de over de deur rekken of zakken voor schoenen. Deze nemen nauwelijks tot geen ruimte in en kunnen veel schoenenparen herbergen. Bovendien zie je precies wat je hebt. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de hangplanken van stof die je aan je kledingrail kunt hangen. Deze zijn zowel breed als smal verkrijgbaar en hier kun je eveneens veel schoenen  in kwijt. Voordeel hiervan is dat je je schoenen bij je outfits bewaart en zo direct een goede keus kunt maken welke schoen bij welke kleding gedragen gaat worden.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de schoenenlades als aanvulling op je kledingkast. Een uittrekbaar rek met ruimte voor minstens 10 – 20 paar. Nadeel hiervan is dat je vaak wat ruimte verliest doordat de schoenen rechtop staan en als je partner een grote schoenmaat heeft dan moet je hier dus veel ruimte voor opofferen.

Bij het maken van de ruimtebesparende schoenopberger is hier wel degelijk aan gedacht. Deze kunststof rekjes bieden ruimte aan 1 paar schoenen, maar nemen maar ruimte in van een schoenbreedte omdat de schoenen gestapeld worden. Gelukkig blijven de schoenen mooi omdat ze op een zgn. plateau staan en elkaar dus niet raken.

Voor laarzen is het weer een heel ander verhaal. Deze blijven heel mooi in vorm met de laarzenspanners die je in de schacht dient te zetten. Hiervoor kun je ook de gekleurde zwemnoodles op maat knippen en gebruiken. Wil je je laarzen van de grond af bewaren, hang ze dan aan broek- of rokhangertjes. Deze hangers hebben knijpers die je aan de schacht van de laars kunt bevestigen en zo de laarzen aan een roede kunt hangen. Hetzelfde geldt voor teenslippers, deze kun je ook heel goed bewaren aan haakjes of hangers. Zo heb je een goed overzicht op je totale schoenencollectie en houdt je in de meeste gevallen nog ruimte over ook.

Mocht je nu heel handig zijn, dan is de ultieme oplossing natuurlijk een op maat gemaakte schoenenkast. Het mooist is het als deze zo min mogelijk opvalt in je interieur. Maar vaak is het ook mogelijk om iets in je bestaande kledingkast in te bouwen. Of het kan zo zijn dat je naast je gekochte kledingkast nog wat loze ruimte over hebt. Denk er dan eens aan om hier een speciale schoenenkast van te maken. Succes met opbergen!