Wie heeft er nu niet mee te maken: gebrek aan genoeg  opbergruimte. In ieder huis is het wel een probleem om genoeg opbergruimte te maken om al onze spullen op te bergen. Dit probleem kun je natuurlijk op meerdere manieren benaderen.

Ofwel je kijkt eens met een kritisch oog naar al je verzamelde spullen. Ofwel je bedenkt ingenieuze oplossingen om in een kleine ruimte zo handig mogelijk om te gaan met ieder hoekje.

Ontspullen

Dit is natuurlijk de meest effectieve manier om meer ruimte te creëren. Eigenlijk maak je je ruimte groter door minder spullen te bewaren. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk. Niet iedereen kan afscheid nemen van zijn spullen. Toch is het goed om zo nu en dan eens een selectie te maken van artikelen die je eigenlijk niet meer hoeft te bewaren. Een tip van ons is, om niet meteen met je foto’s of andere spullen met emotionele waarde te beginnen.

Start met kleding die je al lang niet meer hebt gedragen en kijk eens kritisch of je ze nog aan kunt of zelfs nog aan wilt doen. Hierna kun je starten met tijdschriften, boeken etc, ook je schuur en zolder eens onder handen nemen kan veel ruimte opleveren.

Oplossingen

Meer opbergruimte maken door extra planken of door een betere indeling is natuurlijk ook mogelijk. Loop eens door je huis en kijk eens of je niet op meerdere plaatsen dezelfde spullen hebt opgeborgen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld sieraden. Vaak zie je dat oorbellen, kettingen en armbanden afgedaan worden naast het bed, maar ook in de badkamer of in de hal. Verzamel ze en maak er een vaste plaats voor.

Een andere tip is om de deur in je badkamer of meterkast te gebruiken als extra opbergruimte. Er zijn tal van zogeheten deurhangers die hier dienst voor kunnen doen. Je hebt er ongemerkt een zee van opbergruimte bij.