Je zou het niet zo snel denken, maar dienbladen zijn een van de meest handige en veelzijdige accessoires in interieur styling. Je kunt ze perfect gebruiken om kleine style decors mee te maken of zelfs om losse rommel er nog leuk uit te laten zien. Sommige mensen verzamelen zelfs dienbladen en gebruiken diverse stylen voor diverse doeleinden.

Tegenwoordig vallen de XXL dienbladen van hout vooral op. Ze worden vaak gebruikt om van een grote poef een salong tafel te maken, maar zijn ook super handig als je met een groot gezelschap bent en je wilt buiten een aantal lekkere hapjes presenteren. Ook de wat kleinere dienbladen met een vintage of antieke look doen het nog steeds goed.
Zoals gezegd is de meest gebruikte plaats voor een dienblad nog steeds de salontafel. Of het nu is om de koffiekopjes te serveren of als decoratie voor kaarsen, een stapeltje boeken of gewoon wat kerstornamenten, het is de favoriete plaats voor het meest handige object in je huis: het dienblad!

Heel functioneel
Een andere favoriete plaats in huis is de badkamer. Dit is bij uitstek een plaats in huis die gemakkelijk rommelig kan worden en dat is wel het laatste dat je kunt gebruiken als je ’s morgens haast hebt. Een dienblad met verschillende potjes of bakjes voor je ochtend routine is dan echt een uitkomst.

Het zelfde geldt voor een kleiner formaat dienblad naast je bed. Denk aan je sieraden, pillen, bril of mobiele telefoon, maar ook oordopjes, keelsnoepjes en je glas water vinden hier een eigen plek zonder je nachtkastje te laten ontploffen.

Een dienblad in je kantoor is tot slot ook echt een uitkomst. Hier geldt hetzelfde argument als hier boven: alle losse rommeltjes vallen een stuk minder op en je hoeft minder te zoeken naar je pen!